Illustration Borgmesterpagtens udvalg

Borgmesterpagten for klima og energi trådte ind i en ny historisk fase med lanceringen af den europæiske Borgmesterpagts udvalg, der genbekræfter initiativet som en enestående politisk bevægelse ledet af borgmestre.

Udvalget blev lanceret den 10. februar 2017 og består i første omgang af 7 borgmestre og lokalvalgte repræsentanter:


- Anne Hidalgo, borgmester i Paris (Frankrig), medlem af Borgmesterpagtens udvalg
- Daniel Termont, borgmester i Gent (Belgien), præsident for EUROCITIES
- Eckart Würzner, borgmester i Heidelberg (Tyskland), præsident for Energy Cities
- Mercè Conesa i Pagès, præsident i provinsen Barcelona, borgmester i Sant Cugat del Vallés (Spanien), medlem af Klimaalliancens bestyrelse
- Julije Domac, direktør for REGEA, det nord-vestlige kroatiske energiagentur, præsident for FEDARENE
- Asa Karlsson Björkmarker, viceborgmester i Växjö (Sverige), Bestyrelsesmedlem for ICLEI Europe
- Furio Honsell, Mayor of Udine (Italien), talsmand for Klima- og energiovergangen for Rådet af Kommuner og Regioner i Europa (CEMR)

Den europæiske Borgmesterpagts udvalg vil give lokale og regionale ledere mulighed for at spille en større rolle i formningen og videreførelsen af initiativet. Medlemmerne af udvalget vil også føre kampagne for at skabe strukturer for lokale klima- og energiforanstaltninger på det nationale og europæiske niveau, hvor der skabes opmærksomhed omkring lokale behov blandt europæiske og nationale beslutningstagere.

Dette udvalg af borgmesterpagten har til hensigt at drøfte initiativets strategiske retninger for at sikre, at det passer bedst til byernes behov og yderligere bliver skræddersyet til deres forventninger, og så det understøtter dialogen mellem Borgmesterpagtens fællesskab og EU-institutionerne.

Lancering af den europæiske Borgmesterpagts udvalg, 10. februar 2017, Bruxelles

twitter
twitter 1
twitter 2
facebook
facebook 1
facebook 2
newsletter
newsletter 1
newsletter 2
rss feeds
rss feeds 1
rss feeds 2
Med politisk støtte fra Europa-Kommissionen Med politisk støtte fra Europa-Kommissionen. Hjemmesiden koordineres af sekretariatet for borgmesterpagten.
Nyheder | Agenda | Site map | Rss-hjælp | Bidragydere | Jura